Monday, January 30, 2023


Lumea sportului este în doliu. Legendarul fotbalist brazilian Pele a murit la vârsta de 82 de ani

Brazilianul Pele, considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor fiind singurul jucător din istorie care a câștigat…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Sport , at decembrie 30, 2022

Brazilianul Pele, considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor fiind singurul jucător din istorie care a câștigat trei Cupe Mondiale, a decedat la vârsta de 82 de ani.

El fusese internat luna trecută la Spitalul Albert Einstein din Sao Paolo, pentru o reevaluare a tratamentului împotriva cancerului.

În septembrie 2021, fostul fotbalist a trecut printr-o intervenție chirurgicală pentru a-i fi extirpată o tumoră de la nivelul colonului, iar în decembrie același an a fost din nou internat pentru chimioterapie. 

În 1958, Brazilia a câștigat prima Cupă Mondială din istoria sa. La acea ediție, Pele a marcat de șase ori și a devenit cel mai tânăr câștigător al competiției, la doar 17 ani. Tot el deține recordul pentru cele mai multe ediții de Cupă Mondială câștigate (trei) și este cel mai bun marcator al echipei naționale, cu 77 de reușite în 92 de meciuri, la egalitate cu Neymar.

În decembrie 2000, FIFA i-a acordat titlul de cel mai bun fotbalist al secolului XX, pe care-l împarte cu Diego Maradona, decedat în 2020 la doar 60 de ani, din cauza unui stop cardio-respirator.