Monday, January 30, 2023


Vești proaste pentru clienții Blue Air, compania intrată în faliment și preluată de statul român

Clienţii care au cumpărat bilete pentru zborurile Blue Air şi nu au mai putut să le folosească după ce societatea…

PublicatCurierul , in Actualitate Economie , at ianuarie 20, 2023

Clienţii care au cumpărat bilete pentru zborurile Blue Air şi nu au mai putut să le folosească după ce societatea a intrat în faliment vor mai avea de aţteptat până să fie despăgubiţi. Asta deoarece statul român nu a obținut nici până acum documentele pentru naționalizarea companiei aeriene.

 La aproape trei luni de la anunțul privind preluarea operatorului aerian, statul român nu a intrat în posesia tuturor documentelor. Din acest motiv, nici clienţii nu au șanse prea mari deocamdată să-și recupereze banii pentru biletele pe care nu le-au mai folosit.

În acest moment, Blue Air mai are un singur angajat, care nu mai este plătit din vară, iar la Aeroportul din Otopeni nu mai funcționează niciun ghișeu Blue Air, toate fiind închise, transmite Pro Tv

Datorii de 200 de milioane de euro

Datoriile Blue Air se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro, care au fost transferate în bugetul statului după preluarea acțiunilor de autoritățile române. Blue Air nu mai are bani în conturi și a rămas și fără flotă. În luna septembrie, înainte de suspendarea zborurilor și de haosul provocat pe aeroporturile din întreaga ţară, Blue Air opera cu 13 aeronave. Acum, mai are în proprietate doar două, care sunt sub sechestru ANAF.

Un avion se află pe un aeroport din Italia, un altul pe cel din Bacău.