Cum a fost prins bărbatul care a intrat înarmat cu un cuțit în primăria unei comune băcăuane – Curierul de stiri
Wednesday, February 21, 2024


Cum a fost prins bărbatul care a intrat înarmat cu un cuțit în primăria unei comune băcăuane

Sindicatul Polițiștilor-Sidepol vine cu noi amănunte în cazul capturării tânărului de 21 de ani care a terorizat o comună întreagă…

PublicatCurierul , in Actualitate Social , at ianuarie 23, 2023

Sindicatul Polițiștilor-Sidepol vine cu noi amănunte în cazul capturării tânărului de 21 de ani care a terorizat o comună întreagă din județul Bacău. Individul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce, în câteva ore, a spart o locuință, a incendiat o cameră, a amenințat cu cuțitul o vânzătoare și a intrat înarmat cu cuțitul în sediul primăriei.

Pentru a preveni astfel de situații, sindicaliștii din Poliție cer înființarea și organizarea unor grupe mobile de intervenție de ordine publică, patrulele rurale putând fi sprijinite astfel de către astfel de grupe cu un nivel superior de pregătire și dotare.

“La data de 16.01.2023, colegii noștri agent de poliție Răducan Radu și agent de poliție Căpățînă Bogdan, ambii membri ai SIDEPOL Bacău, precum și agent șef adjunct de poliție Cojocaru Cristian și agent de poliție Cazacu Liviu, din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Buhoci – I.P.J. Bacău au reușit prinderea autorului unei tentative de tâlhărie.

Aceștia au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că în satul Horgești, un individ periculos înarmat cu două cuțite a spart geamurile unei societății comerciale cu scopul săvârșirii unei fapte de tâlhărie, iar mai apoi a intrat în Primăria Horgești unde a adresat amenințări la adresa personalului.

Alertați de toate acestea cei 4 tineri polițiști au plecat în urmărirea acestuia, iar, după aproximativ 3 km de urmărire s-a reușit încercuirea acestuia, individul baricadându-se într-o anexă a unei ferme. Polițiștii dând dovadă de curaj, au reușit sa-l deposedeze de arme și sa-l imobilizeze, intervenție în urma căreia nimeni nu a fost rănit.

Avem dovada vie că în Poliția Română există polițiști dedicați și devotați, iar Ministerul Afacerilor Interne ar trebui să promoveze astfel de colegi pentru că ei nu fac altceva decât cinste acestei instituții.

Acesta este încă un motiv să credem că la Poliția Județului Bacău există polițiști de ”calibru”, polițiști pentru care datoria față de țară și lege este primordial.

Colegii care au intervenit au evidențiat încă odată nevoia de înființare și organizare a unor grupe mobile de intervenție de ordine publică, așa cum am solicitat și propus, patrulele rurale putând fi sprijinite astfel de către astfel de grupe cu un nivel superior de pregătire și dotare.

Suntem mândri de acești colegi, iar o reformă care s-a anunțat dar nu s-a mai realizat, se va putea face doar cu astfel de cadre ale M.A.I.”, precizează Sindicatul Polițiștilor-Sidepol.