Incendiu, duminică dimineața, într-o comună băcăuană. Aproape 70 de intervenții ale pompierilor băcăuani în weekend
În cursul dimineții de duminică, un apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, anunța producerea unui incendiu…
În cursul dimineții de duminică, un apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, anunța producerea unui incendiu la un adăpost de animale.
De urgență, la locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la întreg adăpostul de animale, pe o suprafață de aproximativ 50 mp.
În urma acestuia, a ars suprafața menționată și bunuri depozitate în interiorul adăpostului. Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este utilizarea focului deschis în spații închise.
În intervalul 17-20 februarie a.c., pompierii militari au răspuns unui număr de 67 solicitări primite pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Astfel, salvatorii din cadrul subunităților de intervenție din județ au intervenit în 50 de cazuri pentru acordarea ajutorului medical de urgență, în trei misiuni pentru asistența persoanelor, au lichidat cinci incendii și au gestionat alte nouă intervenții în sprijinul comunităților.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău reamintește faptul că până pe data de 22 februarie a.c., ora 02:00 este valabilă avertizarea meteorologică COD PORTOCALIU. La altitudini de peste 1700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…130 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate redusă semnificativ. În acest context, pompierii vă recomandă:
- Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;
- Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);
- Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților;
- Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;
- Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.