Sunday, July 14, 2024


Hoții de cabluri de la Onești au fost prinși și sunt cercetați de polițiști

La data de 09 mai a.c., polițiștii din Oneşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în noaptea…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at mai 15, 2023

La data de 09 mai a.c., polițiștii din Oneşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în noaptea de 08/09 mai a.c., persoane necunoscute au sustras dintr-o gură de canalizare situată pe strada bulevardul Republicii, din localitate, mai multe secţiuni din cablu pe care le-au depozitat în portbagajul unui autoturism.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, persoane necunoscute ar fi pătruns într-o gură de canalizare unde ar fi secționat cablu de comunicații pe care, ulterior, l-ar fi depozitat într-un autoturism cu număr fals de înmatriculare, valoarea prejudiciului fiind peste 100.000 de lei.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au identificat patru tineri, cu vârste curpinse între 18 și 30 de ani, trei dintre aceștia din comuna Ștefan cel Mare, iar unul din mun. Onești, bănuiți de comiterea faptei.

Totodată, jumătate din prejudiciu a fost recuperat.

Față de trei dintre aceștia s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, iar cel de-al patrulea a fost reținut, fiind bănuit de săvârșirea infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

La data de 12 mai a.c., persoanele în cauză au fost prezentate instanței care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.