Saturday, June 15, 2024


FOTO Peste 80 de gimnaste participă la Onești la Cupa NADIA COMĂNECI la gimnastică artistică

Peste 80 de tinere gimnaste din toată țara participă astăzi la cea de-a IX-a ediție a Cupei ”Nadia Comăneci” la…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at mai 19, 2023

Peste 80 de tinere gimnaste din toată țara participă astăzi la cea de-a IX-a ediție a Cupei ”Nadia Comăneci” la gimnastică artistică.

Cupa ”Nadia Comăneci” este organizată anual de Fundația ”Nadia Comăneci” și Clubul Sportiv Municipal Onești. Ediția din acest an are loc vineri, 19 mai 2023, în Sala Polivalentă ”Nadia Comăneci”, și se adresează tinerelor gimnaste cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani.

Astfel, la ediția a IX-a a Cupei ”Nadia Comăneci” participă gimnaste din următoarele categorii: junioare 3 – nivel 7-9  ani, junioare 3 – nivel 6-10 ani, junioare 2 – nivel 5-11 ani și junioare 2 – nivel 4-12 ani.

La festivitatea de deschidere au participat primarul municipiului Onești, dl. Laurențiu Neghină, președintele Consiliului Județean Bacău, dl. Valentin Ivancea, subprefectul Județului Bacău, dl Gabriel-Stănică LUPU, europarlamentarul Dragoș Benea și reprezentanți ai sponsorilor.

În sală au fost prezente și foste glorii ale gimnasticii românești, unele dintre ele componente ale CSM Onești: Larisa Iordache, Lăcrămioara ”Lulu” Moldovan (Filip) sau Corina Ungureanu.

Câștigătoarele de la individual compus de la fiecare categorie vor primi câte o medalie cu chipul Nadiei, iar Fundația ”Nadia Comăneci” le va răsplăti cu burse pe gimnastele care vor urca pe cele trei trepte ale podiumului la individual compus, la toate cele patru categorii. În plus, toate micuțele gimnaste participante se vor bucura de surprize oferite de organizatori, parteneri și sponsori.

Cupa ”Nadia Comăneci” – ediția 2023 este organizată de Primăria Onești în colaborare cu Fundația ”Nadia Comăneci” și Clubul Sportiv Municipal Onești

Cupa ”Nadia Comăneci” la gimnastică artistică a fost lansată în anul 2013, la inițiativa Nadiei Comăneci, prin Fundația ”Nadia Comăneci”, și se desfășoară în fiecare an în orașul natal al Zeiței de la Montreal, municipiul Onești, organizarea fiind susținută de CSM Onești și Primăria Onești.