Un bărbat din Comănești are dosar penal pentru că s-a opus ordinului de protecție provizoriu
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău desfășoară activități de verificare în fiecare situație în care este sesizat un caz de…
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău desfășoară activități de verificare în fiecare situație în care este sesizat un caz de violență domestică, prin evaluarea situației de risc la care este supusă victima.
Încălcarea obligațiilor dispuse prin ordinul de protecție se pedepsește drastic. Nu mai este o noutate faptul că, pentru îndepărtarea pericolului care planează asupra vieții, sănătății și integrității corporale a părții vătămate, polițiștii care intervin la eveniment pot emite un ordin de protecție provizoriu și îl pot îndepărta pe agresor, chiar dacă acesta este proprietar al spațiului de locuit.
La data de 21 august a.c., Poliţia oraşului Comăneşti a fost sesizată prin 112, de către un bărbat de 46 de ani, din localitate, despre faptul că, fratele său, de 44 de ani, ar fi provocat scandal şi l-ar fi agresat fizic.
Cu ocazia intervenţiei la faţa locului, polițiștii au stabilit că, bărbatul de 44 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice ar fi intrat în conflict cu fratele său adresându-i injurii şi, ulterior, l-ar fi agresat fizic.
Bărbatul agresat a refuzat acordarea de îngrijiri medicale.
Polițiștii au întocmit formular de evaluare a riscului, în urma căruia a rezultat risc iminent de violenţă domestică, însă victima s-a opus emiterii ordinului de protecţie provizoriu.
Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
Ce faceți dacă ați devenit o victimă?
– conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;
– sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;
– dacă vă simțiți în pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;
– cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.;
– nu vă retrageți plângerea!
Lăsați-ne să ne facem treaba, pentru a vă putea ajuta! (IPJ Bacău)