Monday, July 15, 2024


Percheziții în Bacău la persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare

Miercuri, 20 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în aplicare 4 mandate de…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at septembrie 21, 2023

Miercuri, 20 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, la sediile și locuinţele unor persoane fizice și juridice și 4 percheziții auto. Persoanele vizate sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare.

Activitățile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău și au loc în municipiul Bacău.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2019, persoanele cercetate, prin intermediul unor societăți comerciale pe care le-ar fi administrat în fapt, dar pe care le-ar fi înființat pe numele altor persoane, ar fi realizat venituri pe care și le-ar fi însușit în totalitate, fără a achita taxele și impozitele datorate bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 800.000 de lei.

Perchezițiile vizează identificarea de înscrisuri contabile și extracontabile, precum și medii de stocare. Astfel de bunuri au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.