Wednesday, July 17, 2024


VIDEO Primul nod rutier turbion prinde contur la intersecția autostrăzilor A7 și A8. Firmele lui Umbrărescu sunt în grafic cu lucrările

Pasionații de infrastructură au postat noi imagini pe canalul @zboara, cu lotul 3 din tronsonul Bacău – Pașcani al Autostrăzii…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at februarie 7, 2024

Pasionații de infrastructură au postat noi imagini pe canalul @zboara, cu lotul 3 din tronsonul Bacău – Pașcani al Autostrăzii Moldovei (A7), construit de firmele lui Dorinel Umbrărescu.

În imagini apare viitoarea intersecție cu A8, unde se construiește primul nod turbion din România, cu bretele de mare viteză. Lucrările la acest Nod Rutier de Mare Viteză au început pe 22 ianuarie 2024.

Nodul rutier turbion de la intersecția Autostrăzii A7 cu Autostrada A8 în zona Pașcani (lotul 3) va asigura toate relațiile de trafic între cele două autostrăzi, spunea la jumătatea lui februarie 2023 secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu, cu ocazia semnării contractelor pentru cele trei loturi ale tronsonului Bacău – Pașcani.

Cel mai spectaculos nod rutier va fi amenajat pe raza a două unități administrativ-teritoriale din județul Iași (Pașcani și Stolniceni Prăjescu), la circa 7 km de Pașcani, respectiv la km 71+374 al autostrăzii A7. „Nodul rutier dintre autostrăzile A7 şi A8 are o geometrie aparte, fiind o construcție de tip turbion cu raze ale bretelelor cuprinse între 400 m și 600 m. Este o intersecţie de infrastructuri mari, aparte, unica lucrare de artă de acest fel în România. Acest nod rutier este de tip “A”, cu 12 pasaje., a declarat Gabriel Budescu, director general adjunct al CNAIR.

Contractele pentru cele trei loturi au fost câștigate de Asocierea SC SA & PE CONSTRUCT SRL – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. INTERTRANSCOM IMPEX S.R.L.

În total, UMB lucrează pe 10 loturi din cele 13 ale A7 Ploiești – Pașcani, finanțată prin PNRR, respectiv toată secțiunea de la Buzău la Pașcani.