Friday, June 14, 2024


O tânără din Onești a fost salvată de polițiști după ce a fost obligată să se prostitueze timp de aproape un an de zile

Trei bărbaţi din Bacău şi Braşov au fost puşi sub control judiciar de judecătorii din Oneşti fiind acuzaţi de proxenetism,…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at februarie 22, 2024

Trei bărbaţi din Bacău şi Braşov au fost puşi sub control judiciar de judecătorii din Oneşti fiind acuzaţi de proxenetism, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău.

Iniţial, în continuarea unui dosar penal privind infracţiunea de proxenetism, poliţiştii de investigaţii criminale din Oneşti au efectuat o percheziţie, în municipiu, la domiciliul unei tinere în vârstă de 22 ani.

La data de 15 februarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Onești, fiind în continuarea cercetărilor în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism au efectuat o percheziție în municipiu, la domiciliul unei tinere de 21 de ani.

Din cercetări a reieşit faptul că tânăra ar fi practicat prostituţia şi ar fi consumat la domiciliu substanţe interzise, împreună cu mai multe persoane. În urma percheziţiei, poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe dispozitive electronice şi o substanţă cristalină susceptibilă a fi interzisă, ce a fost înaintată Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău’, se precizează într-un comunicat de presă, remis AGERPRES de către IPJ Bacău.

După această descindere, poliţiştii au pus în aplicare alte trei mandate de percheziţie în Oneşti şi în judeţul Braşov, la domiciliile a trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 37 ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de proxenetism.

Din cercetări a reieşit că, în perioada mai 2023 – februarie 2024, cei în cauză ar fi determinat-o pe tânăra de 21 ani să practice prostituţia’, menţionează comunicatul IPJ Bacău.

Poliţiştii i-au reţinut pe cei trei bărbaţi pentru 24 ore, iar instanţa de judecată a stabilit măsura controlului judiciar pentru 60 zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operaţiuni Speciale Bacău.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bacău.