Friday, June 14, 2024


Aproximativ 10.000 de detectoare de fum şi monoxid de carbon vor fi montate în casele românilor

Aproximativ 10.000 de detectoare de fum şi monoxid de carbon vor fi montate în casele românilor în următoarele luni, în…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at februarie 26, 2024

Aproximativ 10.000 de detectoare de fum şi monoxid de carbon vor fi montate în casele românilor în următoarele luni, în cadrul unei campanii care se va desfăşura în 20 de judeţe.

Detectoarele sunt donate de E.ON și Delgaz Grid, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”. Instalarea se va face pe baza solicitărilor venite din partea populaţiei, dar se va ţine cont şi de alte criterii, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Au fost alese 20 de judeţe pentru campanie. Pe baza unor date statistice pe care le-am obţinut de la IGSU, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă împreună cu autorităţile publice locale vor alege între 10 şi 15 localităţi. Cetăţenii doritori să se instaleze astfel de detectoare pot obţine un detector de fum şi, eventual, şi de monoxid de carbon. Ţinta noastră sunt casele mai vechi, casele în care sunt bătrâni, în care sunt persoane cu dizabilităţi, în care sunt mulţi copii., a declarat Raed Arafat

Statistica arată că anul trecut, în România au avut loc peste 6.600 de incendii de locuinţe, în urma cărora 270 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Acțiunea este parte a campaniei „Detector pentru viață” care se desfășoară în cadrul „Săptămânii Protecției Civile din România” și își propune să evidențieze importanța montării detectoarelor în locuințe, dar și necesitatea curățării și reparației coșurilor de fum.