Investiții de 9,5 milioane de euro la Spitalul Județean Bacău. Se modernizează secțiile ATI și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


Investiții de 9,5 milioane de euro la Spitalul Județean Bacău. Se modernizează secțiile ATI și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a anunțat demararea unui proiect amplu de reabilitare și modernizare a Secțiilor de ATI…

PublicatCurierul , in Actualitate Politică Social , at martie 6, 2024

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a anunțat demararea unui proiect amplu de reabilitare și modernizare a Secțiilor de ATI și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică, situate în corpul B al Secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Bacău. Aceste intervenții fac parte din proiectul mai larg intitulat „Îmbunătățirea capacității și capabilității SJU Bacău prin dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”.

Valoarea totală a acestui proiect de modernizare este de aproximativ 9,5 milioane de euro, din care cea mai mare parte este asigurată prin fonduri alocate în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 12 – Sănătate. Diferența necesară pentru finalizarea proiectului provine din bugetul propriu al Consiliului Județean Bacău.

“Suntem hotărâți să oferim comunității noastre un sistem medical modern, eficient și sigur. Prin această investiție extinsă, ne propunem să ridicăm standardele de îngrijire medicală oferite copiilor internați în Secția de Pediatrie a SJU Bacău”, a declarat Valentin Ivancea.

Proiecte de îmbunătățire a infrastructurii medicale

Pe lângă modernizarea Secțiilor de ATI și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică, proiectul cuprinde și alte inițiative menite să îmbunătățească calitatea serviciilor medicale oferite:

  1. Lift-Targă între Blocul Operator și Salonul ATI: Un lift-targă va fi instalat pentru a asigura un circuit eficient între Blocul Operator și Salonul ATI, facilitând transportul pacienților în condiții de maximă siguranță și confort.
  2. Spațiu Multifuncțional de Relaxare pentru Copii: Pentru a se conforma normelor europene, se va crea un spațiu de relaxare deasupra clădirii, oferind copiilor internați un mediu prietenos și reconfortant.
  3. Dotarea Laboratorului de Microbiologie: Laboratorul de microbiologie va fi echipat cu analizoare automate pentru identificarea micro-organismelor și efectuarea antibiogramelor, contribuind astfel la diagnosticarea și tratarea eficientă a infecțiilor.
  4. Aparatură Medicală Specializată: Secțiile Pediatrie, ATI Obstetrică-Ginecologie, Boli Infecțioase Adulți, Nefrologie/Hemodializă și Gastroenterologie vor beneficia de dotări cu aparatură medicală de ultimă generație.Concomitent cu proiectul de modernizare a Secțiilor de Pediatrie, Consiliul Județean Bacău desfășoară lucrări de recompartimentare la demisolul și parterul Corpului B. Ambele proiecte sunt programate să fie finalizate până la sfârșitul anului 2024, transformând Secția de Pediatrie într-un spațiu medical complet modern și prietenos pentru cei mici.Aceste investiții semnificative marchează angajamentul ferm al administrației locale de a asigura un sistem de sănătate performant și accesibil pentru comunitatea Bacău.