Friday, June 14, 2024


Controale ale Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Bacău în tot județul. Amenzi și unități comerciale închise temporar

În primele două luni ale anului 2024, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bacău, Regiunea N-E Iași, a desfășurat mai multe…

PublicatCurierul , in Actualitate Economie Social , at martie 7, 2024

În primele două luni ale anului 2024, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bacău, Regiunea N-E Iași, a desfășurat mai multe controale de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, informează comisar șef adj Adrian- Felix Roșca. Pentru patru unități, restaurantul din Moinești aparținând SC MATTROM SRL – PENSIUNEA HIMALAYA, un fast food din centrul orașului Bacău aparținând SC GOMAD PLAST SRL – SAORMERIA BĂNEASA, un magazin desfacere produse din carne aparținând SC COPANEX SRL și un magazin mixt din Satul Lespezi aparținând SC LILICORNEL IMPEX SRL a fost dispusă măsura de oprire temporară a prestării de servicii pentru o perioadă de 0-6 luni, ca urmare a neregulilor constatate.

Au fost verificați 233 de operatori economici din Județul Bacău, iar în urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat mai multe sancțiuni:

-208 amenzi contravenționale în valoare de 1.286.750 lei

-120 avertismente

-oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de peste 52 000 lei

-oprirea temporara de la comercializare a produselor neconforme în valoare de 7076 lei

Dintre cele mai importante abateri constatate de echipele de control, menționăm:

-comercializarea unor produse alimentare cu diferențe de gramaj față de cel menționat pe ambalaj, gramajul fiind mai mic decât cel indicat pe etichetele individuale ale produselor

-agregate frigorifice neigienizate, cu resturi de ambalaje și depuneri de gheață

-produse congelate cu ambalaj deteriorat și cu urme de arsuri de ger

-comercializarea unor produse alimentare cu ambalaj depreciat sau cu acumulare de lichid în amabalaj

-comercializarea unor fructe si legume cu modificari organoleptice sau de o calitate inferioară, la raft fiind menționată calitatea I

-folosirea, în zona de panificație, a unor tăvi cu grad avansat de arsură, a unor stative pentru tăvi și a unor rafturi metalice cu grăsime arsă și mizerie

-produse alimentare care nu respectă regimul termic

-alimente cu data limita de consum depasita