Cum mai arată lucrările la Autostrada A7 – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


Cum mai arată lucrările la Autostrada A7

Noi imagini video de pe secțiunilea Focșani -Bacău și Buzău-Focșani, parte din Autostrada Moldovei A7,  au fost publicate de unul…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at aprilie 1, 2024

Noi imagini video de pe secțiunilea Focșani -Bacău și Buzău-Focșani, parte din Autostrada Moldovei A7,  au fost publicate de unul dintre pasionații de infrastructură pe canalul Stef@zboara.

În filmare sunt prezentate toate nodurile dintre Focșani și Bacău, noduri care încă sunt în stadii incipiente, comparativ cu nodurile dinspre sudul țării. Focșani – Bacău – UMB – Tișița, Pufești, Adjud, Răcăciuni, Bacău Sud, Bacău Nord, dar și câteva lucrări ale celor de la Zublin de la Filipești

În cadrul vizitei premierului și a ministrului Transporturilor pe A7 – Adjud, care a avut loc la mijlocul lunii martie, Umbrărescu a spus că: „Sunt mari șanse ca anul acesta să dăm în circulație tot sectorul Buzău-Focșani”.

Potrivit ministrului Grindeanu, se lucrează pe toate cele 13 loturi care alcătuiesc A7. Conform contractelor, pe 4 loturi trebuie să se termine lucrările și a mai precizat că pe lângă acestea „mai putem vorbi de încă două loturi jumătate”, referindu-se la secțiunea Buzău-Focșani (unde progresul este între 30 și 50%) și parțial lotul 2 Domnești Târg-Răcăciuni, cu o lungime totală de 39 km, la Adjud, pentru a ocoli orașul.

Primul lot al secțiunii, de la Buzău la Vadu Pașii (4,6 km) include viaductul lung de 1360 de metri peste Buzău, structură complexă care, potrivit contractului ar trebui finalizată în august 2024 (rămâne de văzut, mai ales că lotul Nurol este de-abia la început). Lângă Râmnicu Sărat (jud. Buzău) UMB construiește un viaduct peste râul Râmnic și DN 22 cu o lungime de aproape 800 metri, scrie economedia.ro.