Sunday, May 19, 2024


Cardurile sociale pentru alimente vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că aproximativ 2,6 milioane de beneficiari ai cardului social pentru alimente…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Economie Social , at aprilie 16, 2024

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că aproximativ 2,6 milioane de beneficiari ai cardului social pentru alimente vor primi o nouă tranșă de 250 de lei în perioada 15-25 aprilie 2024.

Beneficiarii acestui sprijin guvernamental includ persoanele cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, familiile monoparentale și familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune.

De asemenea, vor beneficia de această tranșă și pensionarii sistemului public de pensii, precum și cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Cardurile pot fi utilizate pentru achiziționarea alimentelor sau pentru mese calde, conform precizărilor ministrului. Această măsură vine ca un sprijin suplimentar pentru familiile și persoanele vulnerabile din România.