Friday, June 14, 2024


Peste 40.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizaţi pentru ziua alegerilor

Aproape 43.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizaţi pentru această zi. Au fost pregătite şi echipe pentru…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at iunie 9, 2024

Aproape 43.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizaţi pentru această zi.

Au fost pregătite şi echipe pentru cercetarea incidentelor electorale şi, în plus, au fost instituite dispozitive de ordine publică pentru prevenirea eventualelor probleme provocate de aglomeraţie.

Efectivele MAI au predat în această dimineaţă secţiile de votare preşedinţilor birourilor electorale, cu sigiliile intacte.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost activat Centrul operaţional de comandă, cu rol de coordonare şi monitorizare a tuturor misiunilor în aceste zile.

De asemenea, în fiecare judeţ au fost trimişi de la Bucureşti ofiţeri cu funcţii de conducere şi cu experienţă în activitatea de coordonare, sprijin şi îndrumare pentru ca procesul de votare să se desfăşoare fără incidente. 42.800 de angajaţi MAI vor fi mobilizaţi la nivelul întregii ţări pentru a menţine ordinea şi siguranţa publică şi pentru a asigura măsurile de protecţie a secţiilor de vot.

Pentru a veni în sprijinul alegătorilor care doresc să voteze, dar nu au documente de identitate valabile, Direcţiile Generale de Evidenţă a Persoanelor şi serviciilor judeţene vor avea program de lucru cu publicul până la ora 22:00 astăzi.

Ministerul Afacerilor Interne a mai precizat că în România reţelele de socializare sunt considerate spaţiu public, astfel că, potrivit unei decizii din 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, transmiterea de mesaje electorale prin intermediul lor este interzisă.