Saturday, May 25, 2024


FORȚELE DE ORDINE DIN JUDETUL BACĀU VOR VERIFICA ÎN CONTINUARE RERESPECTAREA MĂSURILOR DE PROTECŢIE SANITARĂ

În perioada 14-16 decembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 17, 2020

În perioada 14-16 decembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului Bacău, pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.

Verificările respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost legitimate peste 3000 de persoane şi au fost controlate 401 obiective/locaţii cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020. Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii de la rutieră au acţionat pentru verificarea mijlocelor de transport persoane, fiind oprite pentru control 648 de astfel de autovehicule.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, forţele de ordine au aplicat 174 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.000 de lei.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19

Sursa: IPJ BACAU