Friday, June 14, 2024


Bacău: Percheziții la suspecți de evaziune fiscalā. Prejudiciul estimat la 400.000 lei

Poliţiştii au efectuat patru percheziţii domiciliare în municipiul Bacău, la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni de evaziune fiscală, a…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 4, 2021

Poliţiştii au efectuat patru percheziţii domiciliare în municipiul Bacău, la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni de evaziune fiscală, a informat într-un comunicat de presă  purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru.

Potrivit sursei citate, doi bărbaţi cu activităţi de control a patru societăţi comerciale ar fi efectuat, în perioada 2015 – 2017, relaţii comerciale prin comercializarea de deşeuri feroase şi neferoase. Aceştia ar fi omis să înregistreze în contabilitate veniturile realizate în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, prejudiciul fiind estimat la 400.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au stabilit că reprezentantul uneia dintre societăţile comerciale ar fi declarat fictiv sediul social al societăţii într-o comună băcăuană.

‘În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat mijloace materiale de probă, suma de 150.000 de lei, 260 de euro şi aproximativ 1,5 kilograme de metal de culoare galbenă, susceptibil a fi aur. Două persoane au fost conduse la sediul poliţiei, unde au fost audiate. Cei doi bănuiţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore’, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.