Sunday, April 28, 2024


Micii coderi de la biblioteca din Onești au ocupat locul întâi la Târgul Național de Științe

Echipa Kids4Coding de la biblioteca Onești a ocupat locul întâi cu proiectul ”Panou solar cu senzor de lumină și mișcare”…

PublicatCurieruldeOnesti , in Cultură și Educație , at decembrie 17, 2020 Etichete: , , ,

Echipa Kids4Coding de la biblioteca Onești a ocupat locul întâi cu proiectul ”Panou solar cu senzor de lumină și mișcare” la Târgul Național de Științe, organizat anul acest online. Au fost înscrise în competiție 13 proiecte, iar echipa micilor coderi din Onești, îndrumați de bibliotecari, au reușit să câștige marele premiu, o imprimantă 3D.

Lucrurile s-au schimbat  în mediul online, iar lumea digitală a devenit tot mai provocatoare. Pentru ai susține pe tinerii și copiii din comunitate și a le oferi posibilitatea să devină creatori de tehnologiei, să-și dezvolte competențele și abilitățile în programare și să utilizeze internetul într-un mod practic, Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești s-a alăturat în urmă cu doi ani proiectului CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice.

După ce au făcut primii pași în programare, au învățat să lucreze în echipă, au aprofundat, a venit momentul să demonstreze de ce sunt capabili și să arate că ei sunt generația care poate schimba lumea linie cu linie. Astfel, echipa de la Onești a participat la CODE KIDS FEST 2020, locul unde pasiunea, talentul și munca copiilor pasionați de coding s-a reflectat în proiecte digitale inovatoare.

 Copiii din echipa Kids4Coding Onești de la Biblioteca ”Radu Rosetti”, îndrumați și coordonați de bibliotecar Alina Tenie, au reușit să realizeze două proiecte, ”Braț Hidraulic” și ”Panou solar cu senzor de lumină și mișcare”, participante la Târgul Județean de Știință și Tehnologie pentru copii, din data de 12 noiembrie.

Proiectul de pe primul loc a fost ”Panou solar cu senzor de lumină și mișcare” și astfel echipa de la Onești s-a calificat mai departe, la Târgul Național, cel mai mare eveniment pentru cei pasionați de programare, știință și robotică.

Evenimentul s-a desfășurat online, pe platforma Hopin, timp de 2 zile, în perioada 3-4 decembrie. În timpul celor două zile de Târg, copiii au participat la multe evenimente creative și ateliere oferite de specialiști în domeniu. Cei care s-au alăturat evenimentului i-au ținut conectați pe micii coderi cu sfaturi și informații noi de mare interes.

Deschiderea a fost făcută de George Buhnici, ambasador Code Kids, urmată de ateliere de gaming, ştiinţă şi robotică realizată de parteneri stategici, susţinători ai educaţiei digitale – ANIS România, Electronic Arts Romania: People, Games&Careers, Fundaţia Autonom, Policlinica de Marketing, UiPath Romania şi partenerii proiectului Aspen Institute Romania, CEZ Romania, Orange, Romanian-American Foundation.

4 decembrie a fost ziua cu cele mai multe emoții, care s-a încheiat cu o bucurie imensă. Toate cunoștințele dobândite în cei doi ani în cadrul clubului Code Kids, talentul și munca din ultima perioada au fost răsplătite cu premiul I.

Din cele 13 proiecte digitale înscrise în competiție, echipa de la Onești a ocupat locul întâi cu proiectul ”Panou solar cu senzor de lumină și mișcare.  Marele premiu este oferit de Group Societe Generale și constă într-o imprimantă 3 D.

EA România a oferit și ea un premiu, un PS5 și jocuri.

Pe lângă toate aceste premii, copiii vor primi și alte surprize din domeniul roboticii, care să îi ajute în proiectele viitoare.

Copiii  care fac parte din cadrul Kids4Coding Onești sunt: David Spânu, de la Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, Matei Neamțiu, de la Școala Gimnazială Nr. 1, Denis Simionescu de la Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, Rareș Ciobanu de la Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, Aris Sălbatecu, de la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu”, Mihai Botezatu, de la Școala Gimnazială ”George Călinescu”, Vlad Cristea de la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu”, Eduard Căpățână de la Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și Mihnea Cheșcheș, de la Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”.

Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești mulțumește Fundației Progress și Simplon România, și mentorilor Mădălina Maria Gorgan și Alin Gabriel Grămescu,  pentru tot sprijinul acordat în pregătirea proiectului digital câștigător.