Sunday, May 19, 2024


Elevi din Onești premiați la Concursul național de Ex-libris

Concursul național de Ex-libris, ediția a XXIII-a, organizat de Primăria Municipiului Onești și Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti”,  a ajuns la…

PublicatCurieruldeOnesti , in Cultură și Educație , at decembrie 19, 2020 Etichete: ,

Concursul național de Ex-libris, ediția a XXIII-a, organizat de Primăria Municipiului Onești și Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti”,  a ajuns la final și au fost aleși câștigătorii. Tema acestei ediții a fost Alexandru Ioan Cuza – 200, pentru că anul acesta s-au împlinit 200 de ani de la nașterea domnitorului.

Concursul cu tradiție al bibliotecii oneștene, născut din dorința de a promova arta grafică,  reprezintă o oportunitate pentru copiii și tinerii pasionați de arta plastică de a-și exprima talentul artistic și imaginația creatoare.

Tema din acest an a fost Alexandru Ioan Cuza-200 . Pentru noi românii numele său este sinonim cu Unirea Principatelor, punctul zero al României Mari. Când spunem demnitate ne gândim la demnitatea pe care a știut să o confere țării sale. Când spunem patriotism ne gândim la toate prefacerile gândite și aplicate sub domnia lui, care au transformat România într-o țară ale cărei năzuințe de evoluție și civilizație s-au concretizat în doar câțiva ani.

Participanții au fost invitați să ilustreze în Ex-libris gândurile și trăirile pe care le trezește figura și personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza.

Concursul s-a adresat elevilor de gimnaziu și liceu și a fost structurat pe două categorii de vârstă:  9-15 ani și 16-20 de ani. În cadrul ediției din acest an au trimis lucrări, elevi de la școli și licee din Onești și Iași.

În urma selecției juriului au fost alese lucrările câștigătoare. Președintele juriului a fost Cosmina Lucaciu, artist plastic. Premiile sunt acordate de Primăria Municipiului Onești și Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” și constau în diplome și bani. Premiul I este în valoare de 200 ron, premiul al II-lea este în valoare de 150 ron, iar premiul al III-lea în valoare de 100 ron.

Rezultate fila 1 Rezultate fila 2

Sursa: bibliotecaonesti.ro