Saturday, December 3, 2022


Un singur focar de pestă porcină africană în județul Bacău

În județul Bacău, la această dată, mai există activ un singur focar de pestă porcină africană, la porc domestic, în…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at decembrie 17, 2020 Etichete: ,

În județul Bacău, la această dată, mai există activ un singur focar de pestă porcină africană, la porc domestic, în comuna Letea Veche. În fondurile de vânătoare de pe teritoriul județului Bacău sunt active 44 de cazuri de pestă porcină, diagnosticate la mistreț. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor informează periodic cetățenii cu privire la evoluția bolii și măsurile care trebuie respectate pentru a limita efectele bolii și pentru a preveni răspândirea virusului.

În perioada 07-12 decembrie au fost stinse și focarele active de pestă porcină africană din sectorul gospodăriilor populației din comuna Răcăciuni și localitatea Teiuș- comuna Parava. În urma mobilizării medicilor veterinari băcăuani a fost acordată o derogare de la legislația europeană și națională în domeniu, privind reducerea duratei restricțiilor impuse și valorificarea necondiționată a cărnii pentru livrarea porcinelor și comercilizarea cărnii fără tratament termic.

Măsurile de stingere și ridicare a restricțiilor au fost luate în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Local de Combatere a Bolilor desfășurată sub conducerea Prefectului Județului Bacău.

Vă reamintim că pesta porcină africană nu afectează omul.