Friday, September 29, 2023


A început concursul Eurovision. România evoluează în a doua semifinală

Concursul Eurovision, marele spectacol al cântecului, al paietelor şi al apariţiilor extravagante, a început marţi seară cu prima semifinală, relatează…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at mai 11, 2022

Concursul Eurovision, marele spectacol al cântecului, al paietelor şi al apariţiilor extravagante, a început marţi seară cu prima semifinală, relatează AFP.

Urmărită în fiecare an de aproape 200 de milioane de telespectatori, competiţia, care se desfăşoară anul acesta la Torino (Italia), oferă un moment de respiro Bătrânului Continent afectat de război.

După prima semifinală de marţi seară şi cea de-a doua programată joi, dintre cele 40 de ţări din competiţie vor rămâne 25 care vor participa la marea finală de sâmbătă, 14 mai.

Ajuns la cea de-a 66-a ediţie – după ce cea din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei – Eurovision promite o paradă de strasuri şi de glamour, dar şi de reprezentaţii pline de îndrăzneală şi de efecte speciale.

În poziţie de favoriţi sunt duo-ul italian Mahmood şi Blanco, britanicul Sam Ryder, suedeza Cornelia Jakobs şi grupul de rap folcloric ucrainean Kalush Orchestra, care va fi, cu siguranţă votat de public, potrivit caselor de pariuri.

Ucraina va putea astfel repeta victoria din 2016 – obţinută la doi ani după anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea – când Jamala a fost desemnată câştigătoare cu piesa „1944”, care evoca deportarea tătarilor de Stalin.

Casele de pariuri internaţionale au anunţat că Ucraina este marea favorită la câştigarea ediţiei din acest. Kalush Orchestra, care va concura cu piesa „Stefania”, este dată drept câştigătoare deoarece foarte mulţi telespectatori din Europa îşi vor folosi voturile ca un fel de declaraţie de solidaritate cu Ucraina în urma invaziei ruse.

Calificat în urma selecţiei naţionale din 5 martie, WRS, reprezentantul României, va urca pe scena Eurovision pe 12 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 13 de intrare în concurs.

WRS (pronunţat ”urs”) este numele de scenă al lui Andrei Ionuţ Ursu, care va reprezenta România cu piesa „Llamame”, după ce a câştigat finala Selecţiei Naţionale.

sursa:agerpres