Saturday, September 30, 2023


Amenzi de peste 21.000 de lei date de inspectorii sanitari veterinari

 Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor ai D.S.V.S.A. Bacău  în  perioada 20.10.2020 – 15.12.2020 au efectuat peste 300 de  controale pentru…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at decembrie 18, 2020 Etichete: , ,

 Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor ai D.S.V.S.A. Bacău  în  perioada 20.10.2020 – 15.12.2020 au efectuat peste 300 de  controale pentru verificarea cerintelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică în interiorul clădirilor, consumul de alimente în spațiile special amenajate din exteriorul acestora și a celorlalte tipuri de unități în cadrul cărora se comercializează produse alimentare de origine animală și nonanimală, către consumatorul final.

 Astfel au fost constatate neconformități de la normele sanitare veterinare și pentru siguranta alimentelor, fiind aplicate 10 sancțiuni contraventionale conform HG 985/2004 cu modificările și completările ulterioare în cuantum total de 21.600 lei și 6 avertismente conform OG 2/2001 unităților tip restaurant, pizzerie, carmangerie, supermarket, depozite alimentare, fabrică de sucuri, magazine alimentare. Complementar au fost reținute oficial în vederea neutralizării la o unitate specializată o cantitate totală de 132,34 Kg produse de origine animală, și o cantitatea de 2554 kg de produse de origine nonanimală neconforme.

De asemenea, sancțiunile au vizat și exploatații nonprofesionale de animale pentru vânzarea de animale fără documente sanitare veterinare.

Principalele deficiențe constatate la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în urma controalelor efectuate au fost:

  • Nerespectarea conditiilor de igiena în unitate conform legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în vigoare;
  • Nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare fără respectarea condițiilor de igienă;
  • Nerespectarea cerințelor privind întreținerea corespunzătoare a spațiilor  de producție și a utilajelor;
  • Comercializarea produselor alimentare cu etichetare necorespunzătoare;
  • Nemarcarea spațiilor de lucru.

Sursa: DSVSA Bacău.