Wednesday, July 17, 2024


Elevii din Onești care au luat locul I la Târgul Național de Știință, au fost premiați de administrația locală

Astăzi, în prezenta viceprimarului municipiului Onești, Adrian Jilcu, elevii onesteni care fac parte din echipa Code Kids a Bibliotecii Radu…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 23, 2020

Astăzi, în prezenta viceprimarului municipiului Onești, Adrian Jilcu, elevii onesteni care fac parte din echipa Code Kids a Bibliotecii Radu Rosetti, au fost premiați de administrația publicā locală pentru ca au obținut locul I la Târgul Național de Știință pentru copii.

Echipa Kids4Coding de la biblioteca Onești a ocupat locul întâi cu proiectul ”Panou solar cu senzor de lumină și mișcare” la Târgul Național de Științe, organizat anul acest online. Au fost înscrise în competiție 13 proiecte, iar echipa micilor coderi din Onești, îndrumați de bibliotecari, au reușit să câștige marele premiu, o imprimantă 3D, un Playstation 5 precum și alte premii din domeniul roboticii.

Copiii  care fac parte din cadrul Kids4Coding Onești sunt: David Spânu, de la Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, Matei Neamțiu, de la Școala Gimnazială Nr. 1, Denis Simionescu de la Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, Rareș Ciobanu de la Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, Aris Sălbatecu, de la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu”, Mihai Botezatu, de la Școala Gimnazială ”George Călinescu”, Vlad Cristea de la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu”, Eduard Căpățână de la Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și Mihnea Cheșcheș, de la Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”.