Sunday, May 19, 2024


Zeci de stațiuni în scenariul roșu pana la sfârșitul anului

Multe staţiuni sunt în scenariul roşu până la sfârşitul anului, ceea ce înseamnă că nu vor fi petreceri şi mese…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 26, 2020

Multe staţiuni sunt în scenariul roşu până la sfârşitul anului, ceea ce înseamnă că nu vor fi petreceri şi mese festive cu multe persoane, iar turiştii trebuie să ştie că nerespectarea restricţiilor impuse de autorităţi poate fi sancţionată.

Hotelurile sunt totuşi ocupate aproape de capacitatea maximă, zonele de munte fiind la mare căutare.

Staţiunea Vatra Dornei, din judeţul Suceava, este una dintre cele mai căutate de turişti în perioada sărbătorilor, numai că incidenţa crescută a cazurilor de coronavirus plasează localitatea în scenariul roşu până după Revelion, timp în care funcţionarea restaurantelor şi a cafenelelor în interiorul clădirilor este interzisă. Excepţie fac hotelurile şi pensiunile a căror activitate este permisă doar pentru persoanele cazate acolo. Barurile, cluburile şi discotecile sunt închise, la fel ca şi sălile de jocuri de noroc.

Măsuri stricte sunt şi în staţiunile din judeţul Braşov, turiştii pot merge la pensiuni, pot lua masa acolo unde sunt cazaţi, dar nu vor fi organizate petreceri din cauza restricţiilor de deplasare pe timpul nopţii.

Staţiunile de pe Valea Prahovei primesc turiştii, dar în condiţii de pandemie. În judeţul Prahova, câteva zeci de localităţi înregistrează o rată de infectare de peste trei la mie, fiind impusă restricţii pentru fiecare caz în parte. Pârtiile de schi rămân deschise în perioada sărbătorilor, dar şi în acest caz au fost luate unele măsuri speciale pentru a evita aglomeraţia de la deschiderea sezonului.

Autorităţile anunţă că în această perioadă va fi acordată o atenţie deosebită zonelor turistice de agrement unde zilnic 250 de jandarmi vor desfăşura activităţi de prevenire şi de informare.

Sursa: Radio Iași