Friday, September 29, 2023


Copiii din Moinești au învățat de la polițiști regulile de siguranță pe care ar trebui să le respecte

Luni, 16.08.2021, polițiștii moineșteni au fost prezenți în mijlocul copiilor aflați la școala de vară organizată de Parohia ”Sfinții Mihail…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Cultură și Educație Social , at august 17, 2021

Luni, 16.08.2021, polițiștii moineșteni au fost prezenți în mijlocul copiilor aflați la școala de vară organizată de Parohia ”Sfinții Mihail și Gavril” din municipiu.

Copii, cu vârstele cuprinse între 5 și 16 ani s-au întâlnit cu polițiștii pentru a învăța despre regulile de siguranță pe care ar trebui să le respecte, pentru ca nimic rău să nu li se întâmple.

Polițiștii au răspuns la toate întrebările adresate de copii și după ce au stabilit împreună ce e bine și ce e rău, au trecut la ”amprentat”.

Astfel, polițiștii le-au prezentat copiilor tehnicile de amprentare și echipamentele pe care le folosesc pentru a duce la bun sfârșit cercetările pe diferitele paliere infracționale, iar cei mai mici au plecat de la această întâlnire având ca amintire propriile amprente.

Scopul acestor activități este acela de a furniza copiilor informații corecte și obiective, care să contribuie la o dezvoltare armonioasă și să creeze un bagaj de cunoștințe suficient, pentru a reacționa în diferite situații.