Saturday, June 15, 2024


CNAIR: Șoferii care se deplasează în această perioadă, în zonele montane, să circule prudent şi să adapteze viteza la condiţiile din trafic.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a recomandat sâmbătă şoferilor care se deplasează în această perioadă, în special…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 27, 2020

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a recomandat sâmbătă şoferilor care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent şi să adapteze viteza la condiţiile din trafic.

„Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, se precizează într-un comunicat al CNAIR remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Recomandările CNAIR au fost transmise în condiţiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o atenţionare meteorologică Cod galben ninsori moderate cantitativ, viscol intensificări ale vântului pentru 13 judeţe, valabilă de duminică, ora 06:00, până luni, la ora 10:00.

În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80-90 km/h, iar pe creste peste 100-120 km/h, viscolind puternic ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii. Intensificări ale vântului se vor semnala temporar şi în Munţii Banatului şi în zona joasă a judeţului Caraş-Severin, unde vor fi viteze la rafală ce vor depăşi 70-90 km/h, iar precipitaţiile vor fi mixte.

sursa: Agerpres