Friday, October 22, 2021


Locurile în care SARS-CoV-2 se răspândește cel mai ușor. Unde este cel mai mare risc de infectare

De la debutul pandemiei s-a dovedit că noul coronavirus (SARS-CoV-2) este extrem de transmisibil, la nivel mondial fiind efectuate numeroase…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at decembrie 28, 2020

De la debutul pandemiei s-a dovedit că noul coronavirus (SARS-CoV-2) este extrem de transmisibil, la nivel mondial fiind efectuate numeroase studii pentru a identifica în ce situații riscul de infectare este cel mai ridicat.

Timp de aproape un an, oficialii din domeniul sănătății publice din întreaga lume s-au confruntat cu dificultăți în a înțelege modul în care se răspândește maladia.

Călătoriile au fost restricționate, școlile și sălile de sport au fost închise, iar în multe țări au fost luate și decizii radicale de carantinare totală. Dar, în ciuda acestor restricții, numărul infectărilor a continuat să crească.

Studiile au demonstrat că există situații concrete în care SARS-CoV-2 se răspândește mai ușor. În New York, de exemplu, urmărirea contacților direcți a demonstrat că 70% din cazurile noi provin din adunări mici și gospodării.

Când oamenii se adună în grupuri mici cu prietenii și familia, sunt mai predispuși să “lase garda jos”, să nu poarte măștile și să rămână împreună în interior pentru perioade mai lungi de timp, ceea ce face mai ușoară transmiterea virusului.

Într-un studiu recent efectuat la Centrul Medical al Universității din Mississippi, cercetătorii au descoperit că pentru copii și adolescenți care au fost testați pozitiv la COVID-19, adunările sociale mici erau locul în care erau cei mai expuși.

De asemenea, la începutul pandemiei, urmărirea contacților a legat răspândirea virusului de restaurante și baruri. La fel ca adunările mici de acasă, în restaurante oamenii mănâncă în apropiere de alte persoane care nu poartă măști și se află într-un spațiu restrâns, cu aerisire slabă.

Sursa: StirileProtv.ro