Saturday, October 1, 2022


Se redeschid școlile și grădinițele? Declarația recentā a ministrului Educației

Ministrul Educației vine cu noi informații privind redeschiderea școlilor. Potrivit acestuia, instituțiile de învățământ ar putea fi redeschise în luna…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 29, 2020

Ministrul Educației vine cu noi informații privind redeschiderea școlilor. Potrivit acestuia, instituțiile de învățământ ar putea fi redeschise în luna ianuarie.

Potrivit noului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, grădinițele și școlile ar putea să fie redeschise pe 11 ianuarie. Totodată, el a mai precizat că nu toate unitățile de învățământ vor fi redeschise în același timp, ci totul se va face etapizat

Mai exact, potrivit ministrului, mai întâi ar putea lua partea la cursurile fizice cei de la grădinițe și școlile prmare și apoi școala gimnazială și învățământul preuniversitar, respectic învățământul universitar.

„Ministerul Educaţiei trebuie să fie în prima linie a responsabilităţii, alături de Ministerul Sănătăţii. Sistemul Educaţiei este cel mai mare sistem public, în orice ţară. Va trebui să ne concentrăm pe probleme de ordin urgent cum ar fi deschiderea şcolilor pe care ne-o dorim a se face cât mai repede va permite perspectiva epidemiologică.Au fost evoluţii specifice care vizează în special copiii. Este prioritate zero analiza acestor evoluţii şi luarea celei mai bune decizii, în sensul în care ne dorim cu toţii, profesori, elevi, părinţi, Minister al Educaţiei, reîntoarcerea cât mai grabnică la şcoală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Totuși, până în prezent sunt două decizii importante care trebuie luate, în principiu, în această săptămână. Una vizează redeschiderea școlilor, fiind avansată data de 11 ianuarie, însă e doar o variantă în lucru. Mai exact, cei de la grădiniță și elevii școlilor primare ar putea să se întoarcă la școală chiar din acest semestru.