Saturday, January 29, 2022


Bitcoin ajunge la o valoare record depășind toate așteptările

Preţul Bitcoin a urcat sâmbătă până la 33.099 dolari pe unitate, în condiţiile în care majoritatea platformelor au fost închise…

PublicatCurierul , in Actualitate , at ianuarie 3, 2021

Preţul Bitcoin a urcat sâmbătă până la 33.099 dolari pe unitate, în condiţiile în care majoritatea platformelor au fost închise în primul weekend din 2021. Ulterior, Bitcoin a fost cotată în creştere cu 12%, la 32.883 dolari pe unitate.

Bitcoin a avansat cu peste 300% în 2020 şi s-a apreciat cu peste 50% de când a depăşit 20.000 de dolari pe unitate, în urmă cu doar două săptămâni, informează News.ro.

Investitorii percep moneda a o modalitate de a obţine câştiguri rapide, de a se proteja de inflaţie şi de a fi folosită ca mijloc principal de plată.

Aceştia mai afirmă că oferta limitată de Bitcoin, care este produsă de computere care ”minează”, a contribuit la creştere preţului acesteia în ultimele zile.

Unii investitori consideră că Bitcoin poate fi un plasament sigur, la fel ca aurul, în perioada pandemiei de Covid-19.

”Este foarte probabil ca acest activ să depăşească până la urmă 100.000 de dolari pe unitate”, a declarat Serghei Nazarov, co-fondator al proiectului blockchain Chainlink.

Bitcoin este tranzacţionată pe numeroase platforme, cea mai mare fiind Coinbase, care se pregăteşte să se listeze la bursa de pe Wall Street.