Monday, September 20, 2021


Data la care s-ar putea deschide școlile și grădinițele. Anunțul făcut de ministrul Educației

Revenirea elevilor în bănci este o urgenţă de grad zero insistă Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației care precizează însă că acest…

PublicatCurierul , in Actualitate , at ianuarie 3, 2021

Revenirea elevilor în bănci este o urgenţă de grad zero insistă Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației care precizează însă că acest lucru se va întâmpla doar dacă nu va creşte cu mult numărul de îmbolnăviri după sărbători.

Grădinițele şi şcolile ar putea să se deschidă pe 8 februarie. O spune Ministrul Educaţiei.

Ministerul Sănătăţii va fi însă cel care va lua decizia finală. S-ar putea întoarce în bănci, în prima fază, preşcolarii, elevii care vor susţine examenele naţionale, dar şi cei din mediul rural care nu au avut acces la cursuri online.

Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie.

Asta dacă nu va exista o explozie a numărului de cazuri de Covid-19 după Crăciun şi Revelion. Totodată, ministrul Educaţiei spune că este absolut necesar să revină în bănci şi elevii de clasa a-8-a şi a-12-a, care anul viitor vor susţine examenele naţionale, dar şi elevii din mediul rural care nu au avut acces la cursuri online şi care nu pot avea acum mediile încheiate pentru că profesorii nu le-au dat note. Nu se ştie încă dacă elevii din toate aceste categorii vor reveni la şcoală în acelaşi timp sau pe etape.