Saturday, May 25, 2024


Angajații care muncesc de acasă pot primi bani în plus

Angajații care lucrează de acasă pot primi bani a-și achita facturile la utilități sau pentru a-și cumpăra echipamente de lucru….

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 5, 2021

Angajații care lucrează de acasă pot primi bani a-și achita facturile la utilități sau pentru a-și cumpăra echipamente de lucru. O parte din aceste cheltuieli și le vor putea scade din impozitele pe care le datorează statului.

Potrivit legii care a intrat în vigoare la înceăutul acestui an, sumele nu sunt impozitate și pot fi alocate fără documente justificative din partea angajaţilor.

Sprijinul financiar este de până la 400 de lei lunar banii putând fi cheltuiți pentru plata facturilor la electricitate, încălzire, apă sau internet. Tot din această sumă, angajatul îşi poate cumpăra mobilier de lucru, echipamente şi consumabile. Sumele sunt deductibile pentru angajator.

Legea nu prevede termene clare, iar banii vor ajunge în buzunarele angajaţilor în funcţie de compania la care lucrează: fie în ziua de salariu, fie în primele zile ale lunii următoare. Sumele primite nu pot fi considerate prime şi trebuie să fie proporţionale cu timpul în care salariatul a lucrat de acasă.