Sunday, August 14, 2022


Eminescu-171 de ani de la naștere! Evenimente de Ziua Culturii Naționale la Biblioteca Radu Rosetti

Mihai Eminescu va fi omagiat printr-o serie de manifestări organizate de Ziua Culturii Naţionale, astăzi, de Biblioteca Municipala Radu Rosetti și Primăria Onești…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at ianuarie 15, 2021

Mihai Eminescu va fi omagiat printr-o serie de manifestări organizate de Ziua Culturii Naţionale, astăzi, de Biblioteca Municipala Radu Rosetti și Primăria Onești , la 171 de ani de la naşterea marelui poet.

Directorul instituţiei de cultură, Ionuț Tenie, a precizat cã cei care vor trece pragul bibliotecii sunt invitați la o călătorie în universul eminescian prin expozițiile organizate în holul principal și în cadrul secțiilor.

Iubitorii de poezie îl pot asculta pe Mihail Sadoveanu citind din poeziile lui Mihai Eminescu. De la pickup se vor auzi în toată biblioteca cele mai frumoase poezii ale poetului precum ”Revedere”, O, mama”, ”Sara pe deal”, ”Pe lîngă plopii fără soț”.

Pentru copii, bibliotecarii au pregătit expoziția ”Eminescul copiilor”, în cadrul căreia vor fi expuse cărți ilustrate pentru copiii, semnate de Mihai Eminescu.

Biblioteca ”Radu Rosetti” va fi atât în exterior, cât și în interior, ”mângăiată” de versurile lui  Eminescu. Peste tot în bibliotecă o să descoperiți strofe din poeziile marelui poet. 

Pe site-ul bibliotecii veți avea ocazia să îi ascultați pe copiii care îi aduc un omagiu lui Eminescu, recitând din versurile acestuia.