Sunday, July 14, 2024


Astăzi este Blue Monday, cea mai deprimantă zi

”Blue Monday” este cunoscută drept cea mai deprimantă zi. A fost stabilită pe baza unei formule de calcul empiric și…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 18, 2021

”Blue Monday” este cunoscută drept cea mai deprimantă zi. A fost stabilită pe baza unei formule de calcul empiric și a fost stabilită cea de a treia zi de luni, în fiecare an, în luna ianuarie. Formula de calcul ține cont de  condiţiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, numărul de zile care au trecut după Crăciun etc.

În ianuarie, organismul uman se resimte după consumul abuziv de alcool şi alimente din luna decembrie, conturile bancare sunt aproape de cota de avarie din cauza cadourilor de Crăciun şi a petrecerilor de Revelion.

Având în vedere aceste elemente, „specialiștii” au decis că în 2021 „blue monday” se potrivește cel mai bine pentru 18 ianuarie. Se spune că pentru persoanele mai puțin optimiste, ianuarie este cea mai dificilă lună a anului, însă sunt și persoane care văd întotdeauna partea plină a paharului și care cred că prima lună a anului este numai bună pentru obiective noi și pentru a începe o serie de activităţi interesante în speranţa obţinerii unor rezultate optimiste în următoarele 12 luni.

Sursă foto: Google