Friday, April 26, 2024


Școlile se REDESCHID din 8 februarie. În județul Bacău s-au vaccinat doar 136 cadre didactice

Școlile din România se redeschid din 8 februarie, odată cu semestrul al doilea, în funcție de rata de infectare din…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 2, 2021

Școlile din România se redeschid din 8 februarie, odată cu semestrul al doilea, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, este decizia luată în ședința de la Cotroceni care a avut loc marți. La finalul ședinței de la Palatul Cotroceni, președintele a precizat că decizia a fost luată în unanimitate iar „de luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală”

În condițiile în care s-a decis începerea cursurilor fizice în școli, vaccinarea anti-COVID a cadrelor didactice se desfășoară cu încetinitorul. Deși 40% dintre dascăli s-au declarat pentru vaccinare, până acum doar câțiva au reușit să-și administreze serul.

Concret, până astăzi, doar 11 educatoare, 40 de învățătoare și 85 de profesori ar avea administrată o doză de vaccin, așadar nici nu ar fi protejați sută la sută. În total, 136 de persoane.

Mare parte dintre cadrele didactice au prins loc la vaccinare abia în luna martie.

Dintre cei 2.538 de profesori care au spus că sunt de acord cu vaccinarea (308 la preșcolar, 556 la primar și 1.674 de profesori), doar 1.334 au reușit să se programeze, adică 126 care predau la nivelul preșcolar, 259 la primar și 949 de profesori. Diferența va reuși să se programeze doar când vor fi disponibile serurile și se vor deschide noi locuri în platformă.

Reticența la vaccinarea antiCovid este destul de mare în sistemul de învățământ băcăuan, din totalul de 6.565 de cadre didactice din județul Bacău, doar 2.538 au spus că sunt de acord cu administrarea serului. La personalul didactic auxiliar, doar 328 din 748 au fost de acord cu vaccinarea, iar din personalul nedidactic au spus DA vaccinării doar 640 din 1.846 de persoane.

Scenariile pentru redeschiderea școlilor:

  • În localitățile care se încadrează în „scenariul verde”, toate școlile se redeschid fizic.
  • În localitățile care se încadrează în „scenariul galben” vor merge la școală elevii din ciclul primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a, precum și copiii de grădiniță.
  • Dacă localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă fizic la cursuri copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Sursa: http://zdbc.ro