Sunday, July 14, 2024


Legea a intrat în vigoare. Mii de români vor putea beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare, fără penalizare, doar cu anumite condiții

Este vorba despre personalul care lucrează în serviciile de ambulanță, medici, asistenți medicali, ambulanțieri sau salvatori montani. Personalul profesionist operativ…

PublicatCurierul , in Actualitate , at ianuarie 19, 2021

Este vorba despre personalul care lucrează în serviciile de ambulanță, medici, asistenți medicali, ambulanțieri sau salvatori montani.

Personalul profesionist operativ trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii

  • are vârsta minimă de 57 de ani
  • are un stagiu de cotizare de cel puţin 30 de ani, din care cel puţin 20 de ani de activitate ca personal profesionist operativ.Dar în cazul în care “starea de sănătate îi permite exercitarea atribuţiilor ce îi revin potrivit fişei postului, cu acordul anual al angajatorului, în urma certificării stării de sănătate de către medicul de medicina muncii”, personalul care lucrează în serviciile ambulanțiere poate fi menţinut în activitate, la cerere, și după împlinirea vârstei de 57 de ani.

    Această lege prevede ca în cazul trist în care li se întâmplă ceva, soţul supravieţuitor, copiii minori, precum şi copiii majori până la terminarea studiilor, ai acestora beneficiază de pensie de urmaş.

Sursa: http://www.bugetul.ro