Saturday, September 18, 2021


Sancțiuni de peste 11.000 mii de lei aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Peste 180 de angajați ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanți ai altor instituții au continuat ieri,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 20, 2021

Peste 180 de angajați ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanți ai altor instituții au continuat ieri, 18 ianuarie, misiunile pe linia respectării măsurilor de protecție sanitară, acțiuni care au presupus verificarea a aproape 180 de obiective și aproximativ 2100 de persoane.

Astfel, poliţiştii împreună cu autoritățile locale, au verificat 179 obiective, 308 operatori de transport persoane, precum și 2084 de persoane.

Ca urmare a acestor verificări au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.500 de lei.

Principalele abateri constate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea, situații în care au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.500 de lei.

Măsuri de acest fel, având ca scop protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Reamintim că respectarea măsurilor luate de autorități pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19 precum și o conduită socială responsabilă sunt condiții esențiale pentru limitarea răspândirii acestui virus.

Dintre recomandările autorităților în acest sens amintim: evitarea zonelor aglomerate, a contactului direct cu alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate, păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane.

Sursa: IPJ Bacău