Tuesday, July 27, 2021


ANOFM va realiza o evaluare a programelor de calificare și recalificare

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va realiza în curând o evaluare a programelor sale de calificare şi…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 26, 2021

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va realiza în curând o evaluare a programelor sale de calificare şi recalificare, pentru a vedea în ce măsură acestea sunt în acord cu cerinţele pieţei, a transmis, luni, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.


„Lucrăm deja, împreună cu Ministerul Educaţiei, la completarea nomenclatorului calificărilor, iar ANOFM va realiza în curând o evaluare a programelor de calificare şi recalificare, pentru a vedea în ce măsură acestea sunt în acord cu cerinţele pieţei. De asemenea, digitalizarea este un alt domeniu în care preocupările noastre şi ale Autorităţii Europene a Muncii se întâlnesc, iar fondurile europene puse la dispoziţia României vor genera fără îndoială progrese în această direcţie”, a menţionat Raluca Turcan, a menționat Agerpres.

Ministrul Muncii a salutat iniţiativa Autorităţii Europene a Muncii de a elabora un plan de acţiune dedicat lucrătorilor sezonieri.

„Alături de reprezentanţii agenţiilor din subordinea ministerului, am avut astăzi o primă întâlnire cu directorul Autorităţii Europene a Muncii, Cosmin Boiangiu, pe care l-am felicitat pentru proiectele demarate de la recenta alegere în funcţie. Sunt proiecte care interesează în mod deosebit România, pentru că o mare parte a lucrătorilor sezonieri care muncesc în statele Uniunii Europene provin din ţara noastră. Din această perspectivă, am salutat iniţiativa Autorităţii de a elabora un plan de acţiune dedicat lucrătorilor sezonieri, în implementarea căruia se vor mobiliza resursele instituţionale din toate statele membre şi deci şi din România. Am asigurat Autoritatea de întreaga mea disponibilitate, a Ministerului şi a tuturor instituţiilor din subordine, pentru a colabora cu Autoritatea în toate domeniile care îi vizează pe lucrătorii români din străinătate”, a precizat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a explicat că dinamizarea pieţei muncii este una din priorităţile actualei echipe de la ministerul de resort.