Sunday, May 19, 2024


Pensiile vor fi plătite anul acesta în baza legii în vigoare. Toate dosarele vor fi analizate pentru recalculare

Ministrul Muncii a declarat, miercuri, că legea pensiilor va suferi modificări, însă nu anul acesta iar toate dosarele vor fi…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 28, 2021

Ministrul Muncii a declarat, miercuri, că legea pensiilor va suferi modificări, însă nu anul acesta iar toate dosarele vor fi analizate pentru recalculare, care va intra în vigoare în 2022.

Raluca Turcan a declarat, miercuri seara, la TVR, că anul acesta pensiile vor fi calculate potrivit legislației în vigoare.

„În acest moment aș putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în fața a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic va fi cel mai probabil prorogată.

În paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, vom pregăti o nouă lege a pensiilor, sustenabilă din punct de vedere financiar care să aducă contributivitate și echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei legi noi a pensiilor”, a spus Turcan.

Raluca Turcan a precizat că joi va da un ordin de ministru prin care să fie revizuite și evaluate toate dosarele de pensie, a precizat Digi24.ro

„Începem acest proces de evaluare a dosarelor de pensie, aproximativ 5 milioane, cu structura actuală, cu toate că inclus din 2019 ar trebuit pregătită infrastructura, echipamente, softuri și oameni.

Începem cu actuala structură din casele de pensii, urmând ca în perioada următoare, după ce se definitivează programele pe fonduri europene, pe o perioadă determinată, să încercăm să atragem – noi vrem să facem lucrul acesta pe programul Național de Recuperare și Reziliență, întrucât reprezintă o măsură de reformă, să atragem fonduri să plătim personal suplimentar pe o perioadă determinată – soft și echipamente – astfel încât să grăbim procesul de evaluare și recalcularea pensiilor”, a mai spus ministrul Muncii.

Turcan a precizat că ar avea nevoie între 500 și 1.000 de oameni pentru a grăbi procesul.