Friday, June 14, 2024


Polițiștii băcăuani au controlat peste 200 de locații dacă respectă măsurile de protecție

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 3, 2021

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului Bacău, pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.

Activităţile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost legitimate 2.184 de persoane şi au fost controlate 225 de obiective/locaţii cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020. Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii de la rutieră au acţionat pentru verificarea mijlocelor de transport persoane, fiind oprite pentru control 307 astfel de autovehicule. Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, forţele de ordine au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 de lei.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid.

Recomandăm cetăţenilor să respecte în continuare normele de igienă, măsurile de distanţare fizică şi să poarte masca de protecţie.

Sursa: IPJ Bacău