Monday, January 30, 2023


Autoritățile vor să suspende temporar activitatea firmelor care nu respectă regulile impuse de pandemie

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că firmele din România care nu vor respecta măsurile privind prevenirea și combaterea epdemiei…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 4, 2021

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că firmele din România care nu vor respecta măsurile privind prevenirea și combaterea epdemiei de Covid-19 vor avea activitatea suspendată pe o ”perioadă determinată”.

Cîțu a precizat că, deocamdată, această măsură este în stadiul de propunere, urmând să se elaboreze și un proiect de act normativ.

De asemenea, premierul a explicat faptul că autoritățile recurg la această măsură deoarece amenzile care s-au dat până acum cluburilor și restaurantelor care au încălcat regulile sanitare nu au avut niciun efect.

″În hotărârea de astăzi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a apărut un lucru nou. Este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activităţii, pe o perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii COVID -19. Au fost multe discuţii în momentul în care am relaxat condiţiile pentru anumiţi operatori economici, din păcate, chiar dacă unele restricţii au rămas în vigoare, vedem foarte mulţi operatori economici care nu respectă aceste restricţii. Această propunere vine exact după aceste observaţii pe care le-am avut în ultima perioadă, pentru un act normativ care să reglementeze această situaţie cu suspendarea activităţii pe o perioadă determinată. Şi vor fi mai multe propuneri”, a declarat Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.