Saturday, May 25, 2024


Casele de marcat trebuie conectate la serverele ANAF!

Toți comercianții  care abia acum și-au achiziționat case de marcat electronice vor trebui să le conecteze la sistemul de monitorizare…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 4, 2021

Toți comercianții  care abia acum și-au achiziționat case de marcat electronice vor trebui să le conecteze la sistemul de monitorizare al Fiscului. Toate achizițiile făcute în luna februarie trebuie să fie reflectate în documentele fiscale transmise automat către ANAF.

Potrivit Anexei 1, art.1, alin.1 din Ordinul ANAF 2.668/2020, „operatorii economici care utilizează aparatele de marcat electronice fiscale instalate în zone deservite de reţele de comunicaţii electronice au obligaţia trecerii aparatelor din regimul de funcţionare cu profil 0 la regimul de funcţionare cu profil 1”. Practic, procedura de trecere de la profilul 0 la profilul 1 presupune folosirea anumitor fișiere electronice, toți pașii fiind explicați, în detaliu, în ordinul ministrului Finanțelor.

Există și excepții de la regulă. Este vorba de magazinele aflate în zone neacoperite de rețelele de internet.  În cazul acesta, în cel mult două zile lucrătoare de la data instalării caselor de marcat, firmele vor trebui să transmită o declarație la ANAF. În declarație, se va arăta că dispozitivele vor funcționa offline, adică în profilul 0.