Saturday, May 25, 2024


I.P.J. Bacău a înființat BIROUL PENTRU PROTECTIA ANIMALELOR. Ce atribuții vor avea polițiștii

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, structura Biroului pentru Protecția Animalelor este prevăzută cu funcții de ofițeri, agenti de…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 4, 2021

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, structura Biroului pentru Protecția Animalelor este prevăzută cu funcții de ofițeri, agenti de poliție și ofițeri specialiști-medici veterinari.

În luna decembrie 2020, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au fost scoase la concurs prin încadrare directă, din sursă externă, 6 posturi pentru Protecția Animalelor.

Astfel, concursul organizat în vederea ocupării funcțiilor cu care a fost prevăzut Biroul pentru Protectia Animalelor, a vizat un post de ofițer de poliție, 2 posturi de ofițer cu specializarea medic veterinar și 3 posturi de agent de poliție. De asemenea, a fost repartizată o autoutilitară pentru intervenţa promptă a poliţiştilor din cadrul acestei structuri nou înfiinţate.

Principalele atribuții ale acestei structuri sunt prevăzute de O.U.G. 175/2020, conform cărora, atunci când un polițist constată că un animal se află într-o situație de pericol, emite de îndată ordin de plasare a animalui în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare de îndată de către personalul care asigură prestarea serviciilor publice de adăpostire a animalelor ce fac obiect al ordinului de plasare în adăpost, în prezența polițistului care l-a emis.

Legislația privind protecția animalelor reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințiind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților și instituțiilor statului.

Sursa: IPJ Bacău