Tuesday, June 22, 2021


O parte a tichetelor cadou va fi inclusă în baza de calcul a contribuțiilor sociale

O parte dintre tichetele cadou acordate persoanelor fizice de către angajatori vor fi incluse în baza de calcul a contribuţiilor…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 5, 2021

O parte dintre tichetele cadou acordate persoanelor fizice de către angajatori vor fi incluse în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii, prevede un proiect de ordonanţă publicat de Ministerul Finanţelor. Excepţie vor face bonusurile de acest fel acordate cu ocazia Paştelui, zilei de 1 Iunie, Crăciunului şi pentru sărbătorile similare ale altor culte religioase, în limita plafonului de 150 lei pe eveniment de persoană.

Potrivit iniţiatorilor, măsura este determinată de faptul că regimul actual al exceptării acestora de la plata contribuţiilor sociale obligatorii poate conduce la plata unor venituri salariale sub forma tichetelor cadou.

„Nepromovarea măsurii poate conduce la plata unor venituri salariale sub forma tichetelor cadou având în vedere regimul actual al exceptării acestora de la plata contribuţiilor sociale obligatorii”, se arată în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

Potrivit prevederilor actuale, valoarea nominală a tichetelor cadou acordate de către angajatori/plătitori în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor nu intră în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii.