Saturday, September 18, 2021


Odată cu liberalizarea pieței energiei electrice, acei consumatori vulnerabili vor fi ajutați în continuare

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, spune că odată cu liberalizarea pieței energiei electrice, acei consumatori vulnerabili vor fi ajutați în…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 5, 2021

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, spune că odată cu liberalizarea pieței energiei electrice, acei consumatori vulnerabili vor fi ajutați în continuare pentru a-și putea plăti facturile, dar o subvenție care să fie acordată de stat tuturor cetățenilor nu este normală într-o piață concurențială.

„Dacă pentru unii din concetățenii noștri aceste prețuri vor fi împovărătoare, atunci venim cu legea care este pregătită în momentul de față pentru a proteja consumatorul vulnerabil, dar nu este normal să dau o marfă ieftină, electricitate sau altă marfă, tuturor la fel de ieftin. Sunt și oameni, ca mine sau ca dvs, care putem să ne plătim factura de electricitate la prețul pieței, nu trebuie să vină statul să ne subvenționeze, dar sunt și concetățeni de-ai noștri care trebuie ajutați”, a declarat Bogdan Chirițoiu la Digi24.

Șeful Concurenței spune că trebuie luate măsuri în cazul firmelor foarte mari din domeniul energiei, care vând electricitate și care sunt obișnuite să aibă o poziție foarte puternică față de clienți. Ele trebuie să înțeleagă că intră într-o piață concurențială, în care clienții au libertatea să se mute acolo unde doresc.