Saturday, June 15, 2024


Semestrul I al anului şcolar 2021 – 2022 va avea 14 săptămâni şi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă

Semestrul I al anului şcolar 2021 – 2022 va avea 14 săptămâni şi se va încheia înainte de sărbătorile de…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 5, 2021

Semestrul I al anului şcolar 2021 – 2022 va avea 14 săptămâni şi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că a semnat ordinul privind structura anului şcolar viitor, acesta urmând să fie publicat în Monitorul Oficial.

‘Este vorba de o abordare conformă cu aşteptările elevilor, care înţelegem că vor crea dificultăţi multor cadre didactice, dar se vor implica în aşa fel încât să avem o structură logică a anului şcolar, bazată pe două semestre, cu trei vacanţe: de iarnă, primăvară şi vară. Pentru grădiniţe şi învăţământul primar se va adăuga săptămâna de vacanţă din luna octombrie. Dar, semestrul I se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă, va avea o durată de 14 săptămâni, iar semestrul al II-lea va avea o durată de 20 de săptămâni, din care o săptămână va fi ‘Şcoala altfel”, a explicat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a menţionat că vor fi excepţii pentru anii terminali, pentru care anul şcolar va avea 32 de săptămâni, precum şi pentru filiera tehnologică.