Saturday, May 25, 2024


Trei persoane reținute și doua sub control judiciar, pentru trafic de droguri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi şi Biroul Teritorial Vaslui au…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 6, 2021

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi şi Biroul Teritorial Vaslui au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a trei inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de alţi doi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri risc şi de mare risc.

‘În cauză s-a reţinut faptul că, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au achiziţionat cantităţi importante de droguri de risc şi mare risc, pe care le-au comercializat pe piaţa ilicită din municipiul Iaşi şi la petrecerile cu profil tehno, obţinând astfel importante beneficii materiale. Pe parcursul cercetărilor, o parte dintre inculpaţi au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să comercializeze diferite cantităţi de droguri’, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de DIICOT.

Potrivit sursei citate, pe 3 şi 4 februarie, procurorii DIICOT – ST Iaşi şi BT Vaslui, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Iaşi, în urma cărora au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (MDMA comprimate, amfetamină, ketamină), bani susceptibili a proveni din traficul de droguri, precum şi alte bunuri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi, precum şi al jandarmilor din cadrul IJJ Iaşi.,