Wednesday, September 22, 2021


ANAF scoate la vânzare noi autoturisme – ce maşină îţi poţi lua la 3.000 de lei

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la vânzare noi autoturisme în această perioadă, pe care le vinde la prețuri…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 8, 2021

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la vânzare noi autoturisme în această perioadă, pe care le vinde la prețuri foarte mici. Printre cele mai tentante oferte se numără un Peugeot 206 la prețul de 3.155 lei, un Audi A4 la 4.298 lei sau o Dacia Logan la doar 2.375 de lei.

ANAF recurge la această metodă pentru a-și recupera prejudiciile. Dacă nu reuşeşte să vândă o mașină la prima tentativă de licitație, la a doua încercare prețul scade cu 25%, iar la a treia cu încă 25% din preţul de evaluare, ajungând astfel la 50% din preţul iniţial, notează stiripesurse.ro

Cu toate acestea, preţul de la care porneşte licitaţia nu coboară mai jos de 50% din primul preţ, cel stabilit de către evaluator.

Sub pretextul noilor regulamente europene împotriva finanțării terorismului, Fiscul din România va derula din 11 ianuarie un program de monitorizare a tuturor conturilor bancare și virtuale ale persoanelor fizice.

ANAF operează din 11 ianuarie „registrul central electronic pentru conturi de plăți și conturi bancare”, iar toate instituțiile care au conturi financiare pentru persoane fizice și juridice vor fi obligate să trimită Fiscului toate informațiile financiare pe care le au despre firme și cetățeni, conform Economica.net.

Băncile și alte entități care operează conturi financiare vor fi obligate ca în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a Registrului, de pe 11 ianuarie, să dea Fiscului toate datele clienților. De supravegherea directă a tranzacțiilor se va ocupa Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB).

Guvernul României a emis o ordonanță de urgență în acest scop în 1 iulie 2020, numele ei fiind OUG 111/2020. Ea ar alinia legislația românească la cea europeană anti-terorism. Actul introduceun aspect important, în premieră, definiția românească a unei monede virtuale.