Friday, June 18, 2021


Proiectul de buget pentru 2021 va intra în această săptămână în dezbaterea Parlamentului

Proiectul de buget pentru acest an va intra în această săptămână în dezbaterea Parlamentului. Premierul Florin Cîţu a declarat că…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 8, 2021

Proiectul de buget pentru acest an va intra în această săptămână în dezbaterea Parlamentului. Premierul Florin Cîţu a declarat că elaborarea bugetului pe 2021 a durat mai mult pentru că executivul a trebuit să introducă reforme amânate timp de 30 de ani și să modifice măsuri care au avut efect devastator asupra economiei. Florin Cîțu a declarat că bugetul pe acest an prevede mai mulți bani pentru investiții și prioritizarea proiectelor, în vederea opririi risipei banului public. Potrivit acestuia, multe dintre sporurile bugetarilor vor dispărea, iar companiile de stat vor mai primi subvenții doar dacă vor veni cu programe clare de restructurare. Cu detalii redactorul nostru, Alina Bordeiașu.
Reporter: Adoptarea Legii bugetului este prioritatea zero pentru coaliția de guvernare – spunea președintele Camerei Deputaților, liderul PNL, Ludovic Orban. El preciza că trebuie reduse cheltuielile care nu sunt necesare, iar deficitul să fie menţinut la 7%. Social-democrații au criticat proiectul de buget, pe care îl consideră unul de austeritate. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, amintea că partidul are un buget alternativ, iar propunerile se vor concretiza în amendamente. PSD dorește ca în această săptămână, la Parlament, să aibă loc și o dezbatere privind situaţia spitalelor din România. În acest sens, social-democraţii l-au invitat pe ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, la „Ora Guvernului”. De asemenea, opoziția va depune la Camera Deputaţilor o moțiune simplă pe sănătate, prin care cere demisia ministrului de resort după tragedia de la „Matei Balș”. În schimb, liderii USR-PLUS îl susţin pe Vlad Voiculescu şi spun că acesta va relua procesul de reformă început în anul 2016 şi oprit de guvernele ce au urmat la conducerea instituţiei până astăzi.

Sursa: rador.ro