Marea Britanie înăspreşte considerabil condiţiile de intrare în ţară – Curierul de stiri
Thursday, April 18, 2024


Marea Britanie înăspreşte considerabil condiţiile de intrare în ţară

Autorităţile de la Londra au anunţat astăzi că toate persoanele, indiferent de ţară, care ajung în Anglia, începând de luni,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 10, 2021

Autorităţile de la Londra au anunţat astăzi că toate persoanele, indiferent de ţară, care ajung în Anglia, începând de luni, trebuie să facă în total trei teste COVID.

În prezent, pentru a putea intra în Marea Britanie este nevoie de un singur test COVID cu rezultat negativ, făcut cu 72 de ore înainte de îmbarcare, dar şi de intrarea în carantină pentru 10 zile, măsuri care rămân în vigoare.

Marea Britanie înăspreşte considerabil condiţiile de intrare în ţară, începând de săptămâna viitoare.

Toţi pasagerii, indiferent de ţara de unde vin, vor trebui să facă pe cheltuiala lor trei teste COVID: primul înainte de îmbarcare; acesta trebuie făcut cu 72 de ore înainte, iar rezultatul să fie negativ. Odată ajunse în Marea Britanie, toate persoanele trebuie să intre în izolare 10 zile. În această perioadă este obligatorie efectuarea a încă două teste COVID, în a doua şi a opta zi de şedere.

Ministrul sănătăţii, Matt Hancock: Pasagerii vor trebui să îşi facă o programare pentru aceste teste pe un portal online înainte să înceapă călătoria. Toate persoanele care vor călători spre Marea Britanie începând de luni trebuie să aibă aceste teste programate. Portalul va fi activat joi – a anunţat ministrul sănătăţii.

Autorităţile britanice spun că introduc aceste măsuri din nevoia de a proteja ţara de noile tulpini din Africa de Sud şi Brazilia, care riscă să pună în pericol succesul campaniei de vaccinare din Marea Britanie.

Până acum, 13 milioane de britanici au fost vaccinaţi, majoritatea cu vaccinul Oxford AstraZeneca.

Studii clinice restrânse arată, însă, că acest vaccin oferă o protecţie limitată împotriva tulpinii din Africa de Sud.